Hoe wordt uw website gevonden in Google?

Kompas op toetsenbord. Authority legt uit hoe uw website gevonden wordt in Google.
  • Wat is het belang van crawlen?
  • Hoe gaat de spider tewerk?
  • Hoe worden uw pagina’s geïndexeerd?

Het internet is een continu groeiend informatieplatform waar dagelijks miljoenen bezoekers gebruik van maken. Maar hoe vinden die gebruikers de weg naar uw website? Om dat te begrijpen, dient u door de ogen van een zoekmachine als Google naar uw website te kijken. Wat is crawlen, wat doet een spider en hoe wordt uw website geïndexeerd? Vind hier meer informatie.

Wat is het belang van crawlen?

U zet in op digitale marketing? Dan wilt u uiteraard hoog ranken in de Google zoekresultaten. Maar een goede positie krijgt u pas wanneer Google uw website begrijpt en de relevantie van uw content erkent. Dit proces heet crawlen en wordt geautomatiseerd uitgevoerd door crawlers, ook spiders genoemd, waarvan de Googlebot de bekendste is.

De crawlers of spiders detecteren (nieuwe) pagina’s en indexeren de informatie. Kan uw website niet goed gecrawld worden, heeft dit dus gevolgen voor de vindbaarheid ervan.

Zoekopdracht in Google op tablet. - Authority

Hoe gaat de spider tewerk?

Dat spider letterlijk vertaald spin betekent, hoeven we u niet te vertellen. Die naam is uiteraard niet zomaar gekozen. Net als een echte spin, doorkruist de spider het wereldwijde web van draad tot draad. De draden die de spider voor dit methodisch en geautomatiseerd proces gebruikt zijn de URL’s. Komt de spider een URL tegen, dan volgt hij die dus en brengt hij de gegevens van de webpagina’s terug naar de servers van Google. Wanneer u dus Google gebruikt en zoekt naar een bepaald onderwerp, zoekt u niet op ‘het internet’, maar wel op dat deel van het internet dat Google geïndexeerd heeft.

Een goede interne linkstructuur en sitemap zijn dan ook cruciaal om uw website in kaart te brengen en makkelijk vindbaar te maken voor spider of crawler based zoekmachines als Google.

Smartphone in de hand en krijtbord vol krijtlijnen. Wat is het belang van interne links voor uw website?

Hoe worden uw pagina’s geïndexeerd?

De informatie die de spider vergaart, dient daarna nog georganiseerd, of geïndexeerd, te worden zodat we weten hoe we dingen online kunnen vinden. De index van Google bevat dus allerlei informatie over webpagina’s gaande van de zoekwoorden tot hoe actueel uw website is. Relevantie is hierbij het toverwoord. Daarom kijken de indexeringssystemen van Google naar alle soorten content, zoals infographics, foto’s en video, op uw website.

Er zijn naar schatting meer dan 200 factoren waarmee Google rekening houdt bij het indexeren. Uiteindelijk weet niemand dan ook 100% zeker hoe dit algoritme exact werkt (ook Google zelf niet meer). Blijven optimaliseren om de relevantie voor uw bezoekers te garanderen, is de boodschap!

Wilt u uw online vind- en zichtbaarheid maximaliseren? Contacteer vandaag nog de Search Marketing Experts van Authority.